Simptomi kondiloma su uglavnom plihovi (ili jedan plih), male roze tačkice, što uglavnom oboje podseća na bradavice. Takođe se mogu pojaviti i ravni kondilomi, koji se ispoljavaju kao roze, bele i crvene fleke na koži u genitalnom predelu. Oni se ispoljavaju uglavnom promenom boje tkiva.

Njihovi simptomi mogu izostati dosta dugo, po nekada i godinama, a nekada se simptomi pojavljuju i najkasnije posle tri meseca nakon odnosa koji ste imali sa zaraženom osobom.

Zdrava ishrana i stalni treninzi su jako bitni za vaš organizam, i tada kondilomi obično se ni  ne pojavljuju. Oni se u vašem organizmu manifestuju kada je on najslabiji, kada vam je opao imunitet zbog premora, nervoze, ili nedovoljno sna.
I kod muškaracai žena javlja se na istom mestu –  a to je u okolini anusa (analnog otvora).

SIMPTOMI KOD ŽENA

Kondilomi se mnogo češće javljaju kod žena, nego kod muškaraca. Mogu se pronaći u vidu plihova i tačkica spolja (oko vagine), i u unutrašnjosti vagine (malih i velikih usana). Takođe kondilomi se mogu pojaviti i dublje, unutar vagine, zbog čega je neophodno redovno da se žena pregleda i radi PAPA test, kako ne bi došlo do neželjenih komplikacija.

SIMPTOMI KOD MUŠKARACA

Što se muškaraca tiče, kod njih se kondilomi najčešće javljaju na penisu u obliku bradavica, tačkica oko korena, osipa, na kožici, pa čak i na glaviću.Mogu se pojaviti i unutar analnog otvora (anusa).

SIMPTOMI KOD TRUDNICA

Kada dođe do trudnoće, morate obavestiti vašeg ginekologa ukoliko ste imali kondilome. Postoji šansa, mada nije 100 procentna da će se vratiti prilikom trudnoće, na koji god način da ste ih uklonili. Ukoliko se jave u trudnoći ne mogu izazvati bilo kakve komplikacije, i nije ih preporučljivo lečiti u trudnoći , jer se mogu jako brzo povratiti.
U nekim slučajevima mogu i izazvati problema u trudnoći. Mogu dosta porasti, i krvariti. Samim njihovim rastom mokrenje se otežava. Ukoliko se nalaze unutar vagine, mogu da otežaju njenu elastičnost, i da se umesto normalnog porođaja žena porađa na carski rez (što nije jedini slučaj kada se žena porađa na taj način).
Kondilomi mnogo više rastu u trudnoći. To je veliko pitanje koje naučnici sami sebi postavljaju. Mogući odgovor na ovo pitanje jeste što hormoni izazivaju slabljenje imunog sistema.
Prilikom porođaja, postoji šansa da, majka koja je imala kondilome prenese ga na novorođenče, ali su naučnici utvrdili da na svu sreću, bebe nemaju nikakvi problema. Međutim, postoji i ona druga strana. Kod nekih beba može da se stvori problem razvijanja bradavice u grlu, što im otežava disanje. Ovo je jako opasno za život bebe. Zbog toga je bitno da beba bude izložena laserskim tretmanima, da bi mogla neprekidno da diše. Mogu se čak javiti i formirati kod deteta nakon 5. godine rođenja.
Zbog malog rizika da se prenesu kondilomi na pol, carski rez se preporučuje trudnicama samo koje imaju komplikovan slučaj kondiloma.